Pornim spre Vanuatu!…

În sfărșit venise și ziua de plecat în vacanță, după ce ultimele săptămâni făcusem jonglerii între terminat proiectele din agenție și pregătit ultimele detalii pentru o călătorie de șase săptămâni. Nesimțit de mult ar zice unii, lună de miere i-aș zice eu.

Destinația: Vanuatu. Genul de țară despre care Orange România n-a auzit (nu se poate suna de pe Orange în Vanuatu, nu există roaming pentru țara asta, iar unele persoane de la compania abia menționată nici n-au auzit de ea, dovadă chiulul organizat de la orele de geografie). Și pentru ca să răspund la întrebarea auzită în 99% din cazuri („Vanua…unde?”), trebuie să menționez că Vanuatu e o țară din Oceania—un grup de insule pierdute undeva între Insulele Solomon, Fiji și Noua Caledonie. Triburi neconvertite la creștinism, rechini, recifuri de corali, epave scufundate, inventatorii bungee-jumping-ului, vulcani activi, orhidee și cea mai bună friptură de vită din lume (bate Argentina!).

Foto: Virginie & Fabien

Foto: Verity Borthwick

Foto: WHL Travel

Cea mai mare supriză a venit însă după aterizarea în Istanbul, când am aflat cu stupoare că nu putem zbura spre Vanuatu pentru că nu avem viză de tranzit pentru Australia. După multe runde de ping-pong telefonic cu agenția de turism de la care cumpărasem biletele de avion (detalii cu altă ocazie, poate), am decis să ne schimbăm destinația cu un sfert de oră înaintea decolării avionului. Planurile noastre pentru luna de miere în Vanuatu fuseseră spulberate.