Miraflores

N-am mai apucat sa dorm, desi un somn linistit ar fi fost mai mult decât binevenit dupa ayahuasca, pentru a continua visele. La întoarcerea în Iquitos mi-am luat un ramas-bun scurt de la Richard, la fel de emotionat ca si mine, si care a plecat stânjenit (si obosit) spre casa. Abia astept sa ma intorc in jungla pentru o noua aventura cu el! Poate la anul…

Am stat la facut bagajele si am tot ambalat si dezambalat totul pana cand am reusit sa ansamblez un rucsac obez cu toate lucrurile. La 6 dimineata eram in drum spre aeroport, la 8 in avion si la 10 coboram pe aeroportul Jorge Chavez in Lima. Am luat un taxi si am hotarat ca imi voi petrece jumatatea de zi dintre zboruri in Miraflores, cartierul „de fite” al capitalei. Taximetristul a tinut sa imi arate tot felul de locuri in drum, sa opreasca de cateva ori la locuri mai interesante si sa faca pe ghidul, motive suficiente pentru a ma jecmani de inca 10 soli in final.

Spre deosebire de centrul orasului, care are o aura mai rustica, Miraflores e modern si de bon-ton, de la arhitectura de tip zgarie-nori la vederea superba spre Pacific si la restaurantele si magazinele din zona.

Fiind duminica si o zi superba, majoritatea locuitorilor plecasera spre plajele din sud, asa ca in Miraflores domnea o atmosfera de acalmie, cu perechi care se plimbau prin Parcul Dragostei sau spre plaja de la baza falezei. Am profitat de prezenta unor parapantisti pe faleza si am facut un zbor in tandem de jumatate de ora deasupra cartierului, tinandu-mi respiratia si datorita privelistii, dar si datorita efectelor de tip montagne-russe pe care pilotul parapantei le-a inclus gratis in program, pentru un kilogram sanatos de adrenalina.

Pentru a ma racori dupa caldurile pricinuite de acrobatiile cu parapanta, am inchiriat o placa de surfing si m-am luptat timp de vreo doua ore cu valurile Pacificului, nu cu foarte mare succes. Satul de apa sarata inghitita, dar si de pietrele de pe plaja care faceau mersul descult aproape imposibil, am abandonat initiativa, mai ales ca timpul ramas pana la plecare se micsora vizibil.

Dupa o ultima sesiune de shopping, un taxi Tico m-a lasat in poarta aeroportului, doar pentru a afla ca zborul KLM era anulat, datorita caderii unuia dintre motoare. Am fost expediat la hotel Sheraton, unde o socoteala rapida mi-a aratat ca o noapte aici era mai scumpa decat toate celelalte 34 de nopti la un loc–900 soli (~300 USD), pe cheltuiala KLM, bineinteles. Am adormit in cada cu apa fierbinte, bucuros ca puteam sa ma „scurg” in sfarsit. Mai tarziu, patul moale a fost un final binemeritat pentru o vacanta superba.

De acum, pe la anul!