Inapoi in Lombok

Orice distractie are si un final–la noi dictat de fatidica data de 17 ianuarie cand trebuia sa ne luam la revedere de la vacanta si sa ne imbarcam inapoi spre tara.

Asa ca la revedere Gili Trawangan, si ne-am intors in Senggigi de unde am fugit in Mataram, capitala Lombok-ului, pentru a vedea si altceva decat plajele si hotelurile din Senggigi.


Ne-am adus aminte in mod placut de Bali si de demonii care pazesc templele. In Mataram sunt mai colorati–iar cel de fata pazeste intrarea intr-un hotel


E greu sa gasesti artefacte traditionale din Lombok, insa nu imposibil

Cea mai placuta si surprinzatoare experienta a fost la 3C Café, o cafenea despre care citisem intr-un ziar local in Gili Trawangan. Ne asteptam sa gasim ceva pretentios, pentru turisti, in stilul barurilor si cafenelelor din Bali. In schimb am dat peste cateva scaune si mese de plastic pe marginea strazii, langa un Internet café. Ne-am uitat mirati unul la celalalt, insa dupa cateva minute, dupa primele inghitituri din produsul casei am decis ca a meritat incercarea. Ba mai mult, doua ore si multe alte produse mai tarziu, ne-am decis sa renuntam la a mai incerca si altele, pentru ca incepusem deja sa tremuram de la supradoza de cofeina. Verdictul–cea mai buna cafea din Indonezia!


Proprietarul 3C Café, un tanar de 25 de ani cu o singura pasiune–cafeaua. Si, dupa cum spunea, ‘A good coffee is black as the devil, hot as hell, pure as an angel and sweet as love’