N-am crezut că diferența de fus orar ne va doborî atât de mult. Însă stresul schimbării, supărarea, oboseala sau poate doar curry-ul mâncat cu o seară înainte, ne-au ținut în pat până după prânz.
Decizia de Kuala Lumpur fusese luată chiar la întâmplare, gândindu-mă că cel puțin e un nod aerian din care putem pleca haihui. Poate că urma să ne placă locul (deși eu nu sunt un fan declarat al metropolelor…). Așa că am ieșit din hotelul din Bukit Bintang curioși să vedem în ce ne-am băgat. Și nu ne-a luat mult timp să ne dăm seama că, dacă suntem în căutare de experiențe tradiționale, șocuri culturale și alte aventuri, Kuala Lumpur nu e locul potrivit.
O capitală imensă, curată, nu foarte aglomerată, foarte occidentalizată, mult deasupra așteptărilor. Singura consolare a fost că am știut că vom găsi rapid un Starbucks în care să ne cofeinizăm și să facem puțin research pe net pentru a ne lămuri în ceea ce privește viitoarele destinații.
Dar, pentru că totuși nu putea să fie aceeași experiență Starbucks ca în București, am avut parte și de specificul local. Mai întâi, la masa de lângă noi, un individ aparent pașnic (sau să mă fi înșelat fizionomia diferită a malezienilor) s-a trezit cu cătușe la mâini când s-a întins după frapuccino, puse de colegii de masă, pare-se polițiști în civil. A doua surpriză a apărut la toaletă, unde am așteptat aproape zece minute să se elibereze o cabină (din toate trei se auzeau chicoteli ciudate). S-au eliberat toate trei simultan, când din ele au ieșit trei puștani de 5–7 ani uzi, care tocmai făcuseră duș folosind jetul de apă de la furtunul folosit pentru spălat alte părți mai intime, după care au întins-o.
Am rămas în Starbucks, dependenți de conexiunea Internet și de prăjiturelele cu migdale delicioase, până seara târziu, când am încercat să răzbatem spre hotel prin mulțimea trezită la viață. Parcă nu doar noi sufeream de jet-lag…