O zi de conferință

De vreme ce sunt tratat ca un lord englez, nu-mi permit să mă trezesc la ora 7, așa că am renunțat din nou la piscină, plimbări pe malul mării și alte chestii benefice pentru organism, și am lenevit până la micul dejun.

De la 9 la 6 seara, din nou, program de conferință. Discuții aprinse despre globalizare și proprietate intelectuală cu Gil Gilberto și Chris Yapp, de la Microsoft. Urmate de dezbateri în patru grupuri separate. Pentru că nu mi-am ținut gura și am pus întrebări incomode (despre ce a dat Microsoft la schimb pentru programatorii români, în afară de Windows, Office, XBox, tastaturi și mouse-uri), am fost pedepsit să fiu chairman la grupul meu de discuții. În pauza de prânz am tras o fugă pe malul mării, să nu zic că n-am văzut-o, apoi a urmat o nouă rundă de discuții, drept pentru care n-am simțit când a trecut ziua.

La mare
La soare
Tot la mare

A urmat o binemeritată vizită la piscină, alternând ședințele de saună finlandeză cu ture în bazinul exterior cu apă rece, sub o ploaie tipică britanică. Mă mai invidiază cineva?

Piscina exterioara

Programul s-a încheiat după cină cu o serie de conversații amuzante cu Chris Yapp despre Monty Python, operele lui Shakespeare scrise în klingoniană și despre cei câteva sute de cavaleri Jedi declarați la ultimul recensământ din Marea Britanie.