Hai-hui spre Dubare

Am plecat dimineata de la manastire, multumindu-i gazdei foarte amabile si multumiti ca evitasem orice intalnire cu politia. Si mai multumiti am fost cand, ajungand in First Camp, primul sat cu tibetani din zona, am avut parte de un mic dejun cu momos deliciosi si masala tea.


Momos, deliciosii coltunasi tibetani

Ne-am mai zgait un pic prin targ, in special la cativa tineri care pictau thangka, un fel de icoane cu zei tibetani, dupa care o ricsa pana in Kushalnagar, jumatate de ora de mers cu rucsacele in spate prin praf si soare, un alt autobuz plin de praf, inca o jumatate de ora cu rucsacele, ne-au adus pe malul raului Cauvery, langa rezervatia Dubare.

O plimbare la apus cu barca e un lucru romantic. In cazul de fata a fost si ciudat, in special din cauza barcii specifice locurilor, coracle, ca un cos rotund de fructe, care inainta rasucindu-se cand intr-o directie, cand in alta. Ceea ce nu ne-a oprit, totusi, sa admiram peisajul exagerat de frumos.


Cu coracle, barcuta rotunda…


… pe raul Cauvery.

Si ca sa fie totul perfect, am dormit intr-un cort instalat de ingrijitorii rezervatiei la cativa metri de malul raului, in mijlocul junglei.