Am aterizat in Java!

N-am avut deloc timp in ultima saptamana sa astept vacanta. Am fost prea ocupat cu ultimele proiecte la birou, asa ca inca incerc sa imi revin si sa-mi intru in ritm, acum ca e miezul noptii in Jakarta si stau in pat cu un ventilator care imi sufla direct in ochi si cu Adriana care a adormit alaturi.

Au trecut deja 24 de ore de cand am plecat din Bucuresti, cu toata lumea uitandu-se crucis la mine in sandale, fara sosete, in drum spre aeroport. In Amsterdam, unde am facut escala, am avut parte de o cursa contra-cronometru pentru a ajunge la farmacie si a obtine Lariam (un antimalaric puternic) si pentru a prinde zborul spre Jakarta. Reusisem sa rezervam locuri in dreptul iesirilor de urgenta, asa ca ne-am lafait din momentul in care am ajuns in avion, dormind cam toate cele 14 ore cat a durat zborul.

Ne-am trezit in zapuseala din Jakarta. Primul semn ca sunt totusi in alta tara (deci in vacanta)–la toaleta barbatilor, deasupra pisoarelor, e un imens acvariu cu pestii vii. Nu stiu daca e decorativ sau are un efect stimulent asupra mictiunii, pentru a evita picaturile pe varful pantofilor…

N-am mai gasit bilete la zborurile spre Bali, asa ca ne-am exersat putina indonesiana pe care o stiam, incercand sa obtinem un pret decent la taxiul care avea sa ne duca cei 35 km pana in centru. Selamat malam, adica ‘buna seara’, a fost de putin ajutor, pentru ca toti taximetristii vorbeau engleza mai bine decat noi ‘bahasa Indonesia’, adica limba locului. Cu toate astea, am avut norocul ca indonezienii sunt mult mai putin agresivi cu turistii decat alte natii, asa ca ne-am trezit in mai putin de o ora pe Jalan Jaksa, straduta backpackerilor si hostelurilor.


Pe Jalan Jaksa

Prima experienta culturala nu avea cum sa fie decat culinara. Cina, luata la Papa Cafe, cu pui cu sos padang si nasi goreng (orez cu legume), pe langa somnul pe care ni l-a adus, ne-a demonstrat ca am ales bine destinatia.

Ca in orice calatorie a lui Habarnam, habar nu am incotro vom pleca maine. Depinde de trenuri. De vreme. De ora la care ne trezim. De gustul cafelei.