Cevicheria Sonia

Azi am continuat experientele gastronomice. N-are sens sa va plictisesc decat cu una, deosebita insa—ceviche la Sonia, despre care aflasem dintr-un episod No Reservations al lui Anthony Bourdain (pe care il puteti vedea mai jos).

Ma asteptam sa fie mai usor de gasit, insa a trebuit sa sapam ceva timp prin carti de telefoane, sa intrebam tot felul de taximetristi, pana cand am dat de ea in Chorillos, o suburbie dubioasa de la periferia Limei. Am avut noroc ca am ajuns cu jumatate de ora inainte de pranz, pentru ca am ocupat una dintre ultimele mese libere.

Cevicheria Sonia e un mic restaurant de familie, al unui pescar din Chorillos (Freddy), care prinde chestiile pe care Sonia, sotia lui, le transforma in delicioase ceviche. Bineinteles, au ajuns si pe masa noastra cat de repede. Din pacate, in noi au incaput doar doua variante de ceviche din lista din meniu.


Ceviche de la casa, specialitatea Soniei


Un turist hamesit

Turul de forta a fost reprezentat de leche de tigre si leche de pantera, doua paharele de „suc” de la prepararea ceviche—extrem de sarat si de intens ca gust, insa n-am fi putut sa plecam fara sa le incercam!


Laptele de tigru si de pantera

In final, inainte de a ne urca in autobuzul care ne duce din Lima spre Trujillo, va dau de treaba cat noi dormim: retete de ceviche de la Gaston Acurio, unul dintre cei mai „tari” bucatari peruani.